om

Vintercupnord er en selvbestaltet organisation som, i samarbejde  med lokale klubber, organisationer og andre frivillige, arrangerer MTBO (MTB Orientering) stævner i det Nordjyske.  Fra en beskeden start i 2009 deltog ca. 1300 MTB ryttere i sæson 2015/2016's seks etaper, og endnu flere sluttede op omkring arrangementerne i 2016/2017. Et nyt elektronisk tidtagningssystem er udviklet. Det har forøget interessen fra såvel sponsorer som deltagere, og vi opnår en hurtig og elegant afslutning på alle etaperne.


I tidens løb har AACRM (Aalborg Cykel-ring Motion) og Vejgård Cykelmotion suppleret med Internet information og tilmelding, og forskellige fotografer har leveret beskrivende billeder at fornøje sig med efter løbene. 


Nye og tidligere arrangører kom på banen i sæson 2018/2019, og det trak endnu flere ryttere til. Alle er velkommen til at deltage i vores arrangementer, og vi glæder os også  til at se dig kære læser.


Coronaen satte sit præg på sæson 2020/21, men vi overholdt de udstukne regler, og kunne gennemføre etaperne med en reduceret service. En enkelt etape måtte vi desværre aflyse.


Sæson 2021/2022 var en lettelse ovenpå Coronaen.Tilslutningen var tilfredsstillende og flere nye arrangører kom på banen.


Du finder resultatarkivet for vintercuppen her.


Tak til vore nuværende og tidligere sponsorer Perform Sport, Craft, Riis Cykler, New Line, Fusion, Møller Sport, Vendelboe Cykler og flere lokale firmaer som i de forgangne år har gjort det muligt, at uddele præmier af stor værdi. Arrangørerne ,ingen nævnt ingen glemt,  har ydet en enestående indsats. Hjælpen har været unik på alle fronter.Sommercuppen 2017 fik en fin  tilslutning. Gitte Møller var ene  arrangør på alle etaperne. Hun klarede alle opgaverne med diverse hjælpere, og Peppe tog sig af banelægningen i et nyt og spændende område omkring Fosdalen. Sommercuppen 2018 blev afholdt i henholdsvis Tranum, Sandmosen med Sandmose Skolen som center samt  i Aalborg  Ø og Gug. Peppe, Per og Gitte  var banelæggere på de 3 etaper som samlede en tilfredsstillende rytterskare.

2019 blev et godt år med spændende etaper i bl. a. Brovst med Per som banelægger. Regnen stod ned i tove den aften, men herligt at konstatare "ingen sure miner". Kun et spørgsmål fra Jørgen gående ud på: "Hvordan arrangerer i lige det"!


Coronaen satte sit præg på 2020 som blev gennemført men uden resultater. Alle fik dog deres individuelle tider udleveret, og der var fri køretid hvilket var til stor glæde og fornøjelse for mange som pludselig fik lange og hyggelige køreture midt i en Conona befængt sur tid. 


Sommercuppen 2023 var "nytænkning". Bjarne og Johan havde tænkt, og resultatet var ik så ring endda. Vi fik 3 dejlige etaper i rigtig sommervejr. Udfordringer ja. God stemning ja. En god oplevelser ja. - Glade og tilfredse deltagere og arrangør. En stor tak!


Tak til deltagerne. Tak til sponsorene. Tak til arrangørene og alle de andre som gav en hånd med.


Du finder resultatarkivet for sommercuppen her


Således refereret.

Per webber


Historien:

De fleste af os havde kørt MTBO i Skive med Motionisterne Skive Cykelklub som arrangør. Ideen bredte sig til DMU Midt/Nord med Silkeborg, Randers og Århus som arrangører. Nord kom så ind i billedet i sæson 2009/10 med denne indbydelse:


Aalborg Cykle-ring Motion, Jægerkorpsets IF, Cycling Nord og Aalborg Kaserners IF indbyder hermed til Vintercup:

Søndag 15. november kl. 10 fra Skørping Skole
Lørdag 12. december kl. 13 fra Nøvling Skole
Lørdag 16. januar kl. 13 fra Godthåb Skole
Lørdag 13. februar kl. 13 fra Aalborg Kaserner
Lørdag 27. marts kl. 13 fra Aalborg Cyklering klubhus, Ny Kjærvej, Aalborg


Løbene er samtidigt en del af den gennemgående vintercupserie i DMU Motion Midt/Nord med i alt10 løb, heraf de resterende 5 i Skiveserien der har start lørdag 7. november kl. 13:00 fra Sdr. Ring.

 

Indbydelsen var smukt udarbejdet, og de sædvanlige ildsjæle, flere med en baggrund i orienteringssporten, stod frem og ydede den sædvanlige indsats. Skive Motionisterne havde udarbejdet et beregningsprogram som er blev anvendt med stor succes. Programmet var lidt ømfindtlig overfor fejltastninger, men i det store hele fungerer det perfekt.

Den samlede resultatliste viste god opbakning, men det var ikke det helt korrekte billede. Århus, Silkeborg og Randers løbene havde ikke den nødvendige opbakning, og klubberne bakkede relativt hurtigt ud af aftalen. Det blev derfor besluttet, at Nord ville arrangere sine egne løb. 

 

Indbydelsen fra sæson 2013/2014 opererede fortsat med  betegnelsen Aalborgserien. En betegnelse som senere blev  forladt.


Vintercupnord har haft et stigende antal deltagere igennem årene, men løbene fik et ekstra boost da man kunne forhåndstilmeldte sig til de seks etaper, og få en på forhånd angivet starttid. Med 200 deltagere og et minuts interval mellem de startende hold giver det en forholdsvis lang ventetid for de sidst tilmeldte. Det har da også ved flere lejligheder være debatteret, om løbene ikke skulle klasseinddeles hvilket bl. a. ville kunne give den fordel, at flere hold kan starte samtidig. Som et forsøg blev der i sæson 2014/2015 indført at 2 hold startede samtidigt. Det har vist sig at være en rigtig god ide som alle er glade for og tilfredse med. 

Løbene er inde i en konstant udvikling og i sæson 2014/15 barslede vi med et nyt elektronisk tidtagningssystem, som løftede løbene op på et unikt plan. 


Vintercupnord fik også endelig sin egen hjemmeside. En fordel for arrangementerne og publicering af diverse oplysninger omkring løbene. Vi tror også på, at vore sponsorer vil finde det attraktivt. Støt dem som de støtter os og dermed også dig!

 

Skive Motionisterne, nu mere DGI MTB-O Vintercup Midtjylland, arrangerer fortsat, i samarbejde med lokalklubber og DGI vintercup. Adressen er: https://www.dgi.dk/arrangementer/202309314400


Såleds oplevet og referet

Per Møller webber.